Nakladaná pečená paprika

Autor receptu: tetuska

Dnes ma akosi chytilo zaváranie, ale len v myšlienkach. Tento recept je vynikajúci, čakám len na to, keď bude paprika lacnejšia. Treba použiť hrubostennú, červenú, vynikajúca je aj kombinácia zelenej, žltej a červenej, v pohári to hrá rôznymi farbami. Má lahodnú a nezameniteľnú chuť, práve preto, že je pečená.

30 minút
príprava
5-10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Papriku poukladáme na papier na pečenie. Z oboch strán ju v rúre opečieme na 200 st., kým sa na nej nevytvoria škvrny. To uvidíte v priebehu pečenia. Horúce preložíme na chvíľku do misy a zakryjeme, aby sa sparila a dala sa ľahko olúpať. Potom papriku olúpeme, ide to ľahko a naukladáme do pohárov. Môžeme celé alebo nakrájame na prúžky. Papriku poukladáme do pohárov. Do každého pohára vložíme 1-2 strúčiky cesnaku, kto chce môže aj viac.
  2. Potom urobíme lyžičkový nálev, rozpis je na 7 dl fľašu. Keď robíme v menšom, ja väčšinou robievam v pohároch od horčice, suroviny dám na polovicu. Zalejeme vodou a na záver pridáme lyžicu oleja.
  3. Zasteriilizujeme.