Malinový cheesecake

Najlepší malinový cheesecake

Autor receptu: pepavari

Dlho som hľadala recept, ktorý by vyhovoval mne a môjmu priateľovi...* No nakoniec som pospájala skúsenosti s fantáziou a spravila tento podľa môjho priateľa najlepší cheesecake, aký som kedy spravila :)

12
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Rúru predhrejte na 160 stupňov. V hrnci s hrubším dnom roztopte maslo a pridajte kakao. Vareškou miešajte, dokým sa nespoja. Pridajte cukor a premiešajte. Odstavte hrniec z tepla, chvíľu počkajte kým zmes trochu ochladne a pridajte jedno vajce. Okamžite šľahajte ručným mixérom, pridajte aj druhé vajce a vanilkový extrakt. Keď sú všetky suroviny úplne spojené, pridajte preosiatu múku a kukuričný škrob a stierkou zľahka premiešajte. Cesto prelejte do maslom vymastenej a pomúčenej okrúhlej formy s priemerom 20 cm. Pečte približne 20 – 25 minút. Po vytiahnutí z rúry nechajte cesto vychladnúť vo forme, nevyberajte ho.
  2. Krém: Maliny, vodu a cukor vložte do hrnca a nechajte za občasného miešania vrieť asi 10 minút. Odstavte, poriadne rozmixujte vo vysokovýkonnom mixéri a nechajte trochu ochladnúť pri izbovej teplote (ja som nemixovala). Dve lyžice želatíny zmiešajte so 4 lyžicami studenej vody a nechajte 10 minút odstáť. Vo väčšej miske vyšľahajte smotanu. Do šľahačky potom pridajte postupne mascarpone a tvaroh. Primiešajte vychladnutú malinovú penu. Teplota by mala byť približne rovnaká, aby sa krém nezrazil. Želatínu rozpustite na miernom ohni. Postupne do nej pridajte pár lyžičiek krému a premiešajte. Nalejte želatínovú zmes do misy s krémom a miešajte na nízkej rýchlosti. Natrite krém na korpus vo forme, dôkladne zarovnajte a nechajte v chladničke niekoľko hodín, najlepšie cez noc.
  3. Ganache: Roztopte čokoládu so smotanou a premiešajte až sa obe spoja. Rozotrite na cheesecake a nechajte ešte nejakú dobu zachladiť.