Foto: margaretka28
Viem, že pre každého je najlepšie niečo iné. Pre mňa je toto najlepší recept na domáci kečup,je hustý,má peknú farbu a je chutný. Recept Zobraziť celý popisViem, že pre každého je najlepšie niečo iné. Pre mňa je toto najlepší recept na domáci kečup,je hustý,má peknú farbu a je chutný. Recept mám z časopisu Záhradkár už niekoľko rokov a robievam ho stále,lebo u nás doma sa teší veľkej obľube.Je z domácej zeleniny a bez zbytočnej chémie! Množstvo na úvodnej foto je z 2 dávok.
Suroviny
4 kg |
|
4 kusy |
|
650 g |
|
500 g |
|
150 g |
|
500 g |
|
500 g |
|
250 g |
|
150 g |
|
4 kusy |
|
1 pl |
|
80 g |
|
3 pl |
|
400 g |
|
8 guľôčok |
|
8 kusov |
|
20 guľôčok |
|
5 cm |
|
5 kusov |
|
Postup
-
1
Najskôr oberieme rajčiny.:-))
-
2
Potom ich sparíme horúcou vodou,ošúpeme pokrájame na štvrťky a dáme variť.
-
3
Rozvarené rajčiny prepasírujeme.
-
4
Pridáme všetku zeleninu a soľ a dáme znovu variť.
-
5
Koreniny okrem zázvoru pripravíme na gázu.
-
6
A dobre zabalené a zaviazané dáme variť .
-
7
Varíme až kým sa zelenina nerozvarí a občas premiešavame,ked to začne vrieť stiahneme a stále občas premiešavame.Hotové rozmixujeme ponorným mixérom a nalejeme do čistých fliaš.
-
8
Hotový kečup je peknej farby a je hustý. Pridáme ešte cukor,zázvor a ocot a dobre zamiešame.
-
9
Na záver ho ešte sterilizujeme 20 minút na 85 stupňov.
en.wikipedia.org/wiki/Ketchup...
A teraz niečo pre teba (ak vieš použiť sorry, iste ti je angličtina hračkou)
The word ketchup is derived from the Chinese ke-tsiap, a pickled fish sauce. It made its way to Malaysia where it became kechap and ketjap in Indonesia. Seventeenth century English sailors first discovered the delights of this Chinese condiment and brought it west. Ketchup was first mentioned in print around 1690.
A ak sa niekto odvoláva na Wikipédiu, musí to byť s ním už nedobre.
Druhý rozdiel robím v tom, že všetko dám variť naraz (rajčiny, zeleninu, jablká), a po rozvarení to priamo v hrnci ponorným mixérom rozmixujem na čo najjemnejšie, potom prepasírujem a plním do pohárov. Kečup je výborný a všetkým chutí.