Najlepší kečup (fotorecept)

Autor receptu: margaretka28

Viem, že pre každého je najlepšie niečo iné. Pre mňa je toto najlepší recept na domáci kečup,je hustý,má peknú farbu a je chutný. Recept mám z časopisu Záhradkár už niekoľko rokov a robievam ho stále,lebo u nás doma sa teší veľkej obľube.Je z domácej zeleniny a bez zbytočnej chémie! Množstvo na úvodnej foto je z 2 dávok.

Postup

  1. Najskôr oberieme rajčiny.:-))
  2. Potom ich sparíme horúcou vodou,ošúpeme pokrájame na štvrťky a dáme variť.
  3. Rozvarené rajčiny prepasírujeme.
  4. Pridáme všetku zeleninu a soľ a dáme znovu variť.
  5. Koreniny okrem zázvoru pripravíme na gázu.
  6. A dobre zabalené a zaviazané dáme variť .
  7. Varíme až kým sa zelenina nerozvarí a občas premiešavame,ked to začne vrieť stiahneme a stále občas premiešavame.Hotové rozmixujeme ponorným mixérom a nalejeme do čistých fliaš.
  8. Hotový kečup je peknej farby a je hustý. Pridáme ešte cukor,zázvor a ocot a dobre zamiešame.
  9. Na záver ho ešte sterilizujeme 20 minút na 85 stupňov.