Figový lekvár
Figový lekvár

Najlepší figový lekvár videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 31. augusta 2024

Takto pripravený lekvár zachová chuť a aj pekný tvar figy. Jednoduchý a rýchly lekvár, ktorému jedinečnú chuť a arómu dáva jeho príprava v Zobraziť celý popisTakto pripravený lekvár zachová chuť a aj pekný tvar figy. Jednoduchý a rýchly lekvár, ktorému jedinečnú chuť a arómu dáva jeho príprava v rúre. Je nepresladený, len s trochou cukru.

60 minút
na 180 °C
Najlepší figový lekvár (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

3 kg čerstvé
200 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Figy prekrojíme a dáme na velký plech. Posypeme cukrom a dáme do rúry na 180 °C na 30 minút. Po uplynutí času pokvapkáme figy citrónovou šťavou a dáme ďalej piecť. Pečieme zasa ďalších 30 minút, ale teraz zvýšime teplotu na 200 °C. Ku koncu pečenia nechajte figy zvrchu trochu opiecť - to je veľmi dôležité. Pekáč vyberieme z rúry a hotové figy (lekvár) dávame do fliaš. Fľaše zatvoríme, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť. Dobrú chuť !!!

    Najlepší figový lekvár (videorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tento lekvár je v Turecku veľmi obľúbený a pripravuje sa veľmi často. Veľa ľudí dáva doň príliš veľa cukru, ale ja nie, keďže to vôbec nie je potrebné ak použijete naozaj zrelé a sladké figy. Lekvár je fantastický, určite vyskúšajte ak máte veľa tohto ovocia.

    Najlepší figový lekvár (videorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

    Najlepší figový lekvár (videorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

cesminaz
@eva9 @zahra ano teraz je tých fíg ovela viac a väčšie množstvo naraz dozrieva. Ja sa tiež dnes znova chystám na lekvár. Teraz po káve len čo sa riadne rozvidnie idem oberať figy, lebo keď už sa slnko rozžiari tak tam priletia osi🙂 A ja som alergická.. Nech sa vám dobre zavára a pekný den! @haji dakujem❤️ Pozdravujem!
2x zahra a haji
cesminaz
Včera spravený figový lekvár🙂 Tentoraz som pomiešala zelené a červené figy.


2x zahra a haji
zahra
Zvysilo aj na ochutnanie. Je bozsky.😍Dakujem. Zajtra bude druha varka.👍


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia