Nadýchané syrové bochníčky
Autor receptu: lubos
Vynikajúci recept. Alternatíva k vyprážanému syru. Nerozteká sa, aj keď postojí dá sa jednoducho prihriať a zostane ako čerstvo urobený a najmä fantasticky chutí (dokonca aj na studeno),
4-5 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Tvrdý syr (môže byť aj údený) nastrúhame. Polovicu na hrubšom a polovicu na jemnejšom strúhadle. Zmiešame syr, žĺtky, múku a pridáme cca pol sáčku kypriaceho prášku. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne vmiešame do vzniknutej masy. Necháme 15 minút postáť.
- Mokrými rukami tvarujeme zo zmesi guľky, ktoré roztlačíme v strúhanke na oválne bochníčky, obalíme z oboch strán a vyprážame na tuku do zlatista.
- Podávame so zemiakmi, hranolčekmi, tatárskou omáčkou, kečupom.... Vynikajúce sú však aj samotné, len tak na prehryznutie.