Nadýchané syrové bochníčky

Autor receptu: lubos

Vynikajúci recept. Alternatíva k vyprážanému syru. Nerozteká sa, aj keď postojí dá sa jednoducho prihriať a zostane ako čerstvo urobený a najmä fantasticky chutí (dokonca aj na studeno),

4-5
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tvrdý syr (môže byť aj údený) nastrúhame. Polovicu na hrubšom a polovicu na jemnejšom strúhadle. Zmiešame syr, žĺtky, múku a pridáme cca pol sáčku kypriaceho prášku. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne vmiešame do vzniknutej masy. Necháme 15 minút postáť.
  2. Mokrými rukami tvarujeme zo zmesi guľky, ktoré roztlačíme v strúhanke na oválne bochníčky, obalíme z oboch strán a vyprážame na tuku do zlatista.
  3. Podávame so zemiakmi, hranolčekmi, tatárskou omáčkou, kečupom.... Vynikajúce sú však aj samotné, len tak na prehryznutie.