Nadýchaná bábovka
30 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Bielky oddelíme od žĺtkov. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov s pridaním štipky soli. Žĺtky vymiešame do penista s práškovým a vanilkovým cukrom.
- 2
Postupne pridávame olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- 3
Keď je cesto hotové, zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov.
- 4
Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou posypanej formy (v prípade silikónovej nevymasťujem). Zapnem rúru na 180 stupňov.
- 5
Do druhej polovice cesta pridáme kakao, jemne vymiešame a vylejeme do zvyšku cesta vo forme. Pridáme kúsky čokolády striedavo na vrch. Formu vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na cca 45 minút. Či je bábovka hotová, zistíme pichnutím špáradla do cesta.
Tiež dvojfarebná bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu