Dvojfarebná bábovka s bielou čokoládovou polevou
Tatiana Trebunová
cukrárka z Grand Hotel BELLEVUE**** v Hornom Smokovci, 8. apríla 2020
cukrárka z Grand Hotel BELLEVUE**** v Hornom Smokovci, 8. apríla 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky s práškovým cukrom vyšľaháme dopenista. Pridáme olej s vodou a primiešame múku. Nakoniec do cesta zapracujeme sneh z bielkov.
- 2
Polovicu cesta nalejeme do vymastenej bábovkovej formy. Do druhej polovice cesta primiešame kakao podľa chuti a vylejeme ho na svetlé cesto vo forme. Pečieme približne 40 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.
- 3
Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme rozpustením vo vodnom kúpeli spolu s olejom.
Tiež dvojfarebná bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu