Nadstavovaná kyslá kapusta s klobásou

Autor receptu: dvorka

Mala som v pláne variť segedínsky guláš, no "človek mieni - obchodník mení" a tak som kúpila namiesto bravčového ktoré nemali klobásu. Doma keď som otvorila špajzku na balkóne, sa na mňa usmiala trocha kyslej kapusty s patizónom a obed som mala teoreticky nachystaný.

3
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na masti som si osmahla cibuľku do zlatova, pridala som v mixéri nasekaný patizón, ale môže byť aj tekvica alebo cuketa. Túto surovinu som použila na zväčšenie objemu vareného jedla. Premiešala som a chvíľu dusila.
  2. V mixéri som posekala aj klobásu ktorú som si vopred pokrájala na niekoľko centimetrové kúsky a pridala som k dusiacej sa zmesi. Nechala som opiecť a následne som pridala kyslú kapustu aj s trochou šťavy. Ja som nesolila, pridala som len čierne korenie a mletú červenú sladkú papriku. Poriadne premiešala a dusila som pod pokličkou 15 minút.
  3. Do smotany som pridala malú lyžičku hladkej múky a naliala do rajnice. Poriadne som premiešala a nechala ešte 5 minút povariť. Ako prílohu som dala len opečenú hrianku. Viem si toto rýchle jedlo predstaviť aj s trochou pohánky, no moji chlapi ju z nepochopiteľných dôvodov prenechávajú len mne. Tak dnes som ju oželela.