Murgh Makhanwala

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Kura umyjeme, očistíme, vykostíme a stiahneme z kože a nakrájame na 8 dielov. Kuracie kúsky marinujeme hodinu v zmesi zo zázvorovej a cesnakovej pasty. Pridáme nasekanú cibuľu, rozdrvené zelené čili papričky, jogurt, čili a soľ.
  2. Marinované kúsky potom presunieme na pekáč a pečieme v predhriatej rúre za občasného otáčania tak, aby kúsky kuraťa boli takmer suché. Kuracie kúsky potom dáme na panvicu do rozpáleného oleja a znovu dobre opečieme do zlatista.
  3. Na druhej panvici rozohrejeme ghee na prípravu omáčky. Pridáme čili, rajčiny, soľ, cukor a asi 15 minút varíme. Omáčku precedíme. Do precedenej omáčky pridáme smotanu, trochu čili, citrónovú šťavu a privedieme k varu. Do omáčky dáme opečené kuracie kúsky a poprášime korením garam masala, pridáme lístky koriandra a mletú rascu. Podávame horúce s plackami roti.