Muflónie kotlety po zbojnícky
Karol Lenčeš
šéfkuchár hotela Kaštieľ v Mojmírovciach, 8. októbra 2010
šéfkuchár hotela Kaštieľ v Mojmírovciach, 8. októbra 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Plátky mäsa z muflónieho chrbta (150 g na porciu) naklepeme, osolíme, okoreníme potrieme cesnakom, posypeme korením, rascou, obalíme v múke a prudko opečieme na oleji z oboch strán.
- 2
Posypeme mletou paprikou, hneď podlejeme vývarom, pridáme sójovú a worcesterskú omáčku a krátko podusíme.
- 3
Ku koncu pridáme víno. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi alebo ryžou.
- 4
NÁŠ TIP: Divinu je vhodné vždy pred prípravou jedla namarinovať. Marinádu zvolíme podľa chuti a mäso v nej necháme odstáť aspoň noc pred varením či pečením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Prečo na Vareche provokujete takýmito receptami?