Múčniková bonboniéra
Foto: droetker
Komerčný recept
na 220/200 °C
Suroviny
Na cesto: | |
250 g |
|
170 g |
|
5 ks |
|
1 PL |
|
120 g |
|
1/2 ČL |
|
2 bal. |
|
100 g nastrúhané |
|
5 ks |
|
Na ozdobenie: | |
1 bal. |
|
1 bal. |
|
|
Postup
-
1
Okrem toho potrebujeme: plech na pečenie (20 x 30 cm), elektrický ručný šľahač, formičku na vykrajovanie v tvare srdca.
- 2
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, žĺtkami a rumom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, pudingovým práškom a mandľami. Nakoniec zľahka ručne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
- 3
Z cesta rozotrieme slabú vrstvu (zvyšok si necháme) na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- 4
Elektrická rúra: 220 °C, Teplovzdušná rúra: 200 °C, Plynová rúra: stupeň 4, Doba pečenia: asi 5 minút (1 plát)
- 5
Na upečený plát pridáme tenkú vrstvu cesta a opäť pečieme. Tento krok opakujeme tak dlho, kým nespotrebujeme všetko cesto.
- 6
Korpus necháme na plechu vychladnúť, najlepšie cez noc. Potom ho nakrájame na kocky.
- 7
Polevu pripravíme podľa návodu na obale a nalejeme do misky. Kocky namáčame do polevy (alebo ich natrieme polevou pomocou štetca) a necháme ich stuhnúť.
- 8
Marcipán zafarbíme gélovou farbou. Pomocou váľka rozvaľkáme marcipán na pracovnej ploche vysypanej práškovým cukrom a formičkou vykrajujeme srdiečka, ktorými zdobíme povrch kociek.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu