Múčniková bonboniéra

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 22. februára 2016
Múčniková bonboniéra
Foto: droetker

Komerčný recept

5 minút
na 220/200 °C

Suroviny

Na cesto:
250 g
170 g
5 ks
1 PL
120 g
1/2 ČL
2 bal.
100 g nastrúhané
5 ks
Na ozdobenie:
1 bal.
1 bal.




Postup

  1. 1

    Okrem toho potrebujeme: plech na pečenie (20 x 30 cm), elektrický ručný šľahač, formičku na vykrajovanie v tvare srdca.

  2. 2

    Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, žĺtkami a rumom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, pudingovým práškom a mandľami. Nakoniec zľahka ručne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.

  3. 3

    Z cesta rozotrieme slabú vrstvu (zvyšok si necháme) na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  4. 4

    Elektrická rúra: 220 °C, Teplovzdušná rúra: 200 °C, Plynová rúra: stupeň 4, Doba pečenia: asi 5 minút (1 plát)

  5. 5

    Na upečený plát pridáme tenkú vrstvu cesta a opäť pečieme. Tento krok opakujeme tak dlho, kým nespotrebujeme všetko cesto.

  6. 6

    Korpus necháme na plechu vychladnúť, najlepšie cez noc. Potom ho nakrájame na kocky.

  7. 7

    Polevu pripravíme podľa návodu na obale a nalejeme do misky. Kocky namáčame do polevy (alebo ich natrieme polevou pomocou štetca) a necháme ich stuhnúť.

  8. 8

    Marcipán zafarbíme gélovou farbou. Pomocou váľka rozvaľkáme marcipán na pracovnej ploche vysypanej práškovým cukrom a formičkou vykrajujeme srdiečka, ktorými zdobíme povrch kociek.

Diskusia k receptu

luclup
Velmi pekne :) chvalim a davam * * * * *




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia