Múčniková bonboniéra
Autor receptu: droetker
Komerčný recept Postup- Okrem toho potrebujeme: plech na pečenie (20 x 30 cm), elektrický ručný šľahač, formičku na vykrajovanie v tvare srdca.
- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, žĺtkami a rumom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom,
pudingovým práškom a mandľami. Nakoniec zľahka ručne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
- Z cesta rozotrieme slabú vrstvu (zvyšok si necháme) na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 220 °C, Teplovzdušná rúra: 200 °C, Plynová rúra: stupeň 4, Doba pečenia: asi 5 minút (1 plát)
- Na upečený plát pridáme tenkú vrstvu cesta a opäť pečieme. Tento krok opakujeme tak dlho, kým nespotrebujeme všetko cesto.
- Korpus necháme na plechu vychladnúť, najlepšie cez noc. Potom ho nakrájame na kocky.
- Polevu pripravíme podľa návodu na obale a nalejeme do misky. Kocky namáčame do polevy (alebo ich natrieme polevou pomocou štetca) a necháme ich stuhnúť.
- Marcipán zafarbíme gélovou farbou. Pomocou váľka rozvaľkáme marcipán na pracovnej ploche vysypanej práškovým cukrom a formičkou vykrajujeme srdiečka, ktorými zdobíme povrch kociek.
|