Mrvenica so špenátom a marinovanými krídelkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo vriacej osolenej vode uvaríme mrvenicu. Kuracie krídla namarinujeme v polovici oleja, pridáme pretlačený strúčik cesnaku, kečup, soľ, korenie, horčicu, mletú červenú papriku. Takto namarinované krídla uložíme na plech a pečieme podliate 100 ml vody na 170 °C približne 40 minút.
  2. Na druhej polovici oleja opečieme nadrobno pokrájanú cibuľu, do ktorej pridáme špenát, šľahačku, osolíme, okoreníme a pretlačíme cesnak. Prevaríme 2–3 minúty.
  3. Na stred taniera dáme špenát, okolo nasypeme uvarenú mrvenicu, krídelká rozložíme na špenát, ozdobíme vajíčkom, prekrojeným na štvrtinky a celé jedlo prelejeme výpekom z krídeliek.