Mrkvový koláč s lieskovými orechmi (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

25 minút
na 180 °C

Postup

  1. 1 hrnček = 250 ml
    0,5 hrnčeka cukru, 2 vajíčka a 70 g zmäknutého masla som vymiešala do peny. Do druhej misky som dala polohrubú múku, 1 čl sóda bikarbóny a 2 čl kakaa. Očistila som si jednu väčšiu mladú mrkvu.
  2. Mrkvu som na jemno nastrúhala.
  3. K mase som pridala lieskové orechy - 3 pl kopcom. Masu som premiešala.
  4. Pridala som strúhanú mrkvu.
  5. Ešte som pridala 2 pl kyslej smotany.
  6. Do masy som primiešala múku so stipkou soli a 1 čl sóda bikarbóny.
  7. Formu 25,5 x 3,5 cm som vystlala papierom na pečenie. Vložila som do nej pripravené cesto.
  8. Cesto som uhladila od stredu ku krajom, aby sa mi korpus v strede nevydul. Jemne som formou pobúchala po pracovnej doske.
  9. Rúru som vyhriala na 180 °C. Koláč som piekla 25 minút. Upečený som preložila na mriežku, kde som ho nechala vychladnúť.
  10. Z 300 ml mlieka a čokoládového pudingu s 2 pl cukru a 2 čl kakaa som uvarila hustý puding. Do horúceho som vmiešala asi 50 g masla a jednu kyslú smotanu.
  11. Na vrch som nastrúhala Margot čokoládu.
  12. Takto vyzerá korpus v reze.