Mrkvový brownie
Autor receptu: pupava
Čokomrkváč bol pokusom - odteraz sa tvári ako koláč, ktorý nami chce byť jedený
častejšie než často.
10 minút príprava |
25 minút na 250 °C |
Postup
- Olej, cukor a vajcia zmiešame spolu. Pridáme kakao, vanilku, soľ, škoricu, zázvor. Všetko poriadne premiešame.
- Pridáme múku, opäť všetko spolu premiešame. Následne pridáme mrkvu a zase raz všetko spolu utľapkáme do jednej pekne voňajúcej a ešte lepšie chutiacej mazľavej hmoty.
- Tortovú formu potrieme olejom a vysypeme múkou (dávame pozor, aby bola múka všade). Do formy vylejeme budúci koláč, čo najrovnomernejšie posypeme orechami a šupneme do rúry na 250°C. Pečieme cca 25 minút, ale treba na to (ku koncu) dávať pozor, sem tam popichať špáradlom a zistiť, či už je to hotovo. Keď je, vyberieme, počkáme, kým trochu vychladne a vychutnávame. Podávame so šľahačkou, príp. cukrovou polevou, prípadne hocičím, na čo práve máte chuť. Môžete to podávať aj s ničím, lebo už samotné je to skvelé.
Dobrú chuť ;)