Mrkvovo-zemiakové kukuričné cestoviny na rasci fotorecept
Foto: sandra
Vždy keď mi zvýši kúsok vareného zemiaku, uvarím si tieto cestoviny.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji som spenila pokrájanú cibuľu a cesnak.
-
2
Pridala som rascu a nechala prevoňať. Rascu použite v tomto recepte pri Histamínovej intolerancii len vtedy, ak ju máte otestovanú a tolerujete ju.
-
3
Nasledovala na malé kúsky pokrájaná mrkva, čím tenšie bude nakrájaná, tým rýchlešie bude hotová. Mrkvu som opražila na prudšom ohni.
-
4
Zaliala som asi 1 dcl vody a nechala dusiť. Vodu som po troškách dolievala, kým nebola mrva mäkká.
-
5
Medzitým som si v osolenej vode s trochou oleja uvarila cestoviny.
-
6
Trochu vody z cestovín som priliala k mrkve, čo napomohlo trochu hustejšej konzistencii omáčky.
-
7
Na konci som pridala na jenúčko pokrájaný uvarený zemiak a všetko som spolu trochu popražila.
-
8
Do panvice som pridala cestoviny a všetko riadne premiešala. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu