Mrkvovo-zemiaková baba (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Načrela som do výstrižkov. Minule ma tu niekto naštartoval v diskusii, tak poriadkujem s nimi a triedim. A dobrá bola.Už som robila vločkovú,cuketovú,zemiakovú,tak som vyskúšala aj mrkvovú.

16
porcií
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Smotanu osolíme,okoreníme a vmiešame do nej kôpor.
  2. Očistené zemiaky a mrkvu najemno postrúhame.Pridáme múku (použila som ryžovú múku),vajíčko.Dosolíme,dokoreníme.Pridala som ešte roztlačený cesnak,majorán a rascu.V základnom recepte síce nepísali,ale dochutila som po svojom...
  3. Cesto vylejeme na vymastený plech a upečieme.
  4. Upečené pokrájame na štvorce. Nejako mi pri tom krájaní ušla ruka, aj obdlžníky sa nájdu...:-D