Foto: lan
Lacná, rýchla a trochu iná zeleninová polievka.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkvu a zeler ošúpeme, pokrájame na plátky a rozmixujeme, pomelieme alebo postrúhame na jemno – podľa toho akého elektrického pomocníka máme doma. Ja používam funckciu homogenizácia na odšťavovači. Dáme do hrnca, prilejeme vodu na konzistenciu, ktorá sa nám páči a privedieme k varu.
- 2
Pridáme soľ a sušené bylinky a koreniny – ja som použila zmes: rozmarín, petržlenová vňať, tymián, majoránka, saturejka, rasca, koriander, oregano. Polievka je uvarená za pár minút. Ak chceme jemnejšiu konzistenciu, tak môžeme na záver použiť aj ponorný mixér. Pridáme do nej maslo a je v podstate hotová.
- 3
Na ozdobenie a dochutenie dáme na polievku kyslú smotanu a opražené slnečnicové semená - dajú sa použiť celé aj pomleté. (Nepražené lúpané semená na sucho opekáme na panvici kým nezmenia farbu na žltú)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu