Mrkvové mafiny s trstinovým cukrom a orechmi fotorecept

Janka Gáliková
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 27. marca 2015
Mrkvové mafiny s trstinovým cukrom a orechmi (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
1-20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
100 g
50 g
2 čl
1 pl
1/4 čl
1/4 čl
200 g
2 čl
1/2 čl
1 ks
150 g
100 ml
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najemno postrúhanú mrkvu premiešame s orechmi, makom, citrónovou kôrou a so šťavou, s mletými klinčekmi a so škoricou.


  2. 2

    V druhej mise zmiešame múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Z vajíčka a cukru vyšľaháme hustý krém, ktorý pomaly vmiešame do múčnej hmoty.


  3. 3

    Všetko spolu miešame, až kým všetky prísady nenavlhnú. Naplníme formičky na mafiny a pečieme do zlatohneda pri 180 °C.


Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Predpokladám,že na cmar sa zabudlo v recepte.No keďže sa v ňom píše,počkáme až všetky prísady nenavlhnú,tak si myslím,že ten cmar tam patrí.
Preto že z 1ks vajíčka a z kávovej lyžičky citrónovej šťavy,by asi tie prísady boli asi sýpke.
No dobre by bolo keby tieto recepty majstra kuchára,cukrára,tieto recepty niekto kontroloval ,zrevidoval a osvedčil ich správnosť.
Nie je to po prvý krát,ale nespočetne krát,že v recepte po odborníkoch je veľa chýb.Potom je nám takýto recept na nič !
Či im nejde o dobre meno majstrov v gastronómii?
Martuška, pravdu máš, buď sa recept nezhoduje s obrázkom, alebo suroviny s postupom, a podobne, niekedy to redakcia na náš podnet opraví, ale aj ja si myslím, že ten cmar patrí do cesta, ale ani podľa obrázku č.2 sa to nezdá. Inak, recept ako taký nie je na zahodenie.
Vcera som sa k tomu dostala, podarili sa super! A ten cmar som pridala do na striedacku s mukou do cesta. Manzelovi chutili a jeho kolegom v praci na oslave tiez. Dakujem za recept!

Pridaj komentár k receptu: