Mrkvové mafiny s trstinovým cukrom a orechmi fotorecept

Janka Gáliková
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 27. marca 2015 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Mrkvové mafiny s trstinovým cukrom a orechmi (fotorecept)Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 min
príprava
1-20 min
na 180 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Najemno postrúhanú mrkvu premiešame s orechmi, makom, citrónovou kôrou a so šťavou, s mletými klinčekmi a so škoricou.


  2. 2

    V druhej mise zmiešame múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Z vajíčka a cukru vyšľaháme hustý krém, ktorý pomaly vmiešame do múčnej hmoty.


  3. 3

    Všetko spolu miešame, až kým všetky prísady nenavlhnú. Naplníme formičky na mafiny a pečieme do zlatohneda pri 180 °C.


Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist