Mrkvové koláčiky s citrónovou polevou

Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 25. septembra 2013
Mrkvové koláčiky s citrónovou polevou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

30 g
100 g
2 ks
100 g
100 g
170 ml
150 g
z 1 ks




Postup

  1. 1

    Maslo s cukrom vymiešame do peny, za stáleho miešania pridáme vajcia. Zmiešame hladkú múku s práškom do pečiva, pridáme do cesta a za stáleho miešania pridáme nastrúhanú mrkvu. Potom prilejeme vlažné mlieko a vymiešame do hladka.

  2. 2

    Hmotu nalejeme do pekáča alebo tortovej formy a pečieme pri teplote 160°C asi 30 minút. Formičkami vykrajujeme pekné tvary.

  3. 3

    Citrónovú šťavu vymiešame s práškovým cukrom a nalejeme na vychladnuté koláčiky.

Diskusia k receptu

frezia
Paci sa mi tento kolacik,neprecukrovany,nepremaslovany,takze ho idem urobit.
frezia
Nebudem ho vykrajovat,necham ho vcelku a pokrajam ho ako tortu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia