Mrkvové koláčiky s citrónovou polevou
Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 25. septembra 2013
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 25. septembra 2013
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Maslo s cukrom vymiešame do peny, za stáleho miešania pridáme vajcia. Zmiešame hladkú múku s práškom do pečiva, pridáme do cesta a za stáleho miešania pridáme nastrúhanú mrkvu. Potom prilejeme vlažné mlieko a vymiešame do hladka.
- 2
Hmotu nalejeme do pekáča alebo tortovej formy a pečieme pri teplote 160°C asi 30 minút. Formičkami vykrajujeme pekné tvary.
- 3
Citrónovú šťavu vymiešame s práškovým cukrom a nalejeme na vychladnuté koláčiky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu