Mrkvová torta s ricottovým krémom
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 22. marca 2021
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 22. marca 2021

Foto: Pravda - Ivan Majerský
25 minút
príprava
príprava
30-35 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
| 200 g |
|
| 150 g |
|
| 200 ml |
|
| 3 ks |
|
| 270 g |
|
| 1 ks |
|
| 100 g (alebo pekanové) |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| Krém: | |
| 250 g |
|
| (alebo citrónová) |
|
| 20 g (alebo podľa chuti) |
|
Postup
-
1
Bielky s cukrom vyšľaháme na sneh. Žĺtky, olej, škoricu a perníkové korenie vymiešame. Pridáme nastrúhanú mrkvu, nastrúhané jablko a múku s kypriacim práškom. Dobre premiešame, postupne zapracujeme aj sneh vyšľahaný z bielkov. Na záver primiešame nasekané orechy.
- 2
Cesto dáme do okrúhlej formy a pečieme v rúre vopred vyhriatej na 175 stupňov 30–35 minút.
- 3
Krém: Spolu vyšľaháme ricottu, šťavu z pomaranča alebo citróna, prípadne môžeme pridať aj nastrúhanú kôru a cukor. Krém natrieme na vychladnutý koláč.
Tiež mrkvová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu