Mrkvová torta s ricottovým krémom
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 22. marca 2021
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 22. marca 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
25 minút
príprava
príprava
30-35 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
200 g |
|
150 g |
|
200 ml |
|
3 ks |
|
270 g |
|
1 ks |
|
100 g (alebo pekanové) |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Krém: | |
250 g |
|
(alebo citrónová) |
|
20 g (alebo podľa chuti) |
|
Postup
-
1
Bielky s cukrom vyšľaháme na sneh. Žĺtky, olej, škoricu a perníkové korenie vymiešame. Pridáme nastrúhanú mrkvu, nastrúhané jablko a múku s kypriacim práškom. Dobre premiešame, postupne zapracujeme aj sneh vyšľahaný z bielkov. Na záver primiešame nasekané orechy.
- 2
Cesto dáme do okrúhlej formy a pečieme v rúre vopred vyhriatej na 175 stupňov 30–35 minút.
- 3
Krém: Spolu vyšľaháme ricottu, šťavu z pomaranča alebo citróna, prípadne môžeme pridať aj nastrúhanú kôru a cukor. Krém natrieme na vychladnutý koláč.
Tiež mrkvová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu