Mrkvová torta
Mrkvová torta

Mrkvová torta s ricottovým krémom

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 22. marca 2021
Mrkvová torta s ricottovým krémom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
25 minút
príprava
30-35 minút
na 175 °C

Suroviny

200 g
150 g
200 ml
3 ks
270 g
1 ks
100 g (alebo pekanové)
1 ČL
1 ČL
1 ČL
Krém:
250 g
 (alebo citrónová)
20 g (alebo podľa chuti)




Postup

  1. 1

    Bielky s cukrom vyšľaháme na sneh. Žĺtky, olej, škoricu a perníkové korenie vymiešame. Pridáme nastrúhanú mrkvu, nastrúhané jablko a múku s kypriacim práškom. Dobre premiešame, postupne zapracujeme aj sneh vyšľahaný z bielkov. Na záver primiešame nasekané orechy.

  2. 2

    Cesto dáme do okrúhlej formy a pečieme v rúre vopred vyhriatej na 175 stupňov 30–35 minút.

  3. 3

    Krém: Spolu vyšľaháme ricottu, šťavu z pomaranča alebo citróna, prípadne môžeme pridať aj nastrúhanú kôru a cukor. Krém natrieme na vychladnutý koláč.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia