Foto: tanulienka
ala Jamie, robila som ju sestre na narodky. Len sa po nej zaprášilo. Nestihla som ju ani odfotiť na reze :)
príprava
na 165 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
200 g |
|
5 ks |
|
5 ks |
|
1 ks na šťavu a kôru |
|
170 g celozrnná |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
štipka mletý |
|
1/2 ČL |
|
štipka |
|
200 g (mandle/vlašské) |
|
250 g na jemno strúhaná |
|
Na potretie: | |
1 PL |
|
Poleva: | |
|
|
|
|
Krém na vrch: | |
250 g |
|
200 g |
|
50 g |
|
1 ks na kôru a šťavu |
|
Na posyp: | |
celé |
|
Postup
-
1
V jednej miske som z bielkov a štipky soli najprv spravila sneh.
- 2
V druhej miske som maslo s cukrom vymiešala do peny. Postupne som pridáva žĺtky a nakoniec šťavu a kôru z pomaranča.
- 3
V tretej miske som zmiešala múku, PDP, koreniny a orechy.
- 4
Suchú zmes som vmiešala do mokrej postupne až potom som pridala mrkvu. Nakoniec som veľmi zľahka vmiešala sneh z bielkov.
- 5
Cesto som dala do vymastenej (kokosovým olejov) a vysypanej (kokosovou múčkou) tortovej formy a dala piecť do predhriatej rúry na 165 stupňov asi 55 minút.
- 6
Ešte teplý koláč som potrela višňovým džemom len na povrchu. Vychladnutý koláč som poliala čokoládou, ktorú som si vo vodnom kúpeli roztopila z maslom. Dala som ho do chladničky.
- 7
Keď čokoládová poleva stuhla, v miske som vyšľahala všetky suroviny na krém a navrstvila som ho na vrch koláča. Posypala som ho celými a na hrubšie posekanými orechami.
- 8
Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu