Mrkvová torta s mascarpone krémom
Autor receptu: tanulienka
ala Jamie, robila som ju sestre na narodky. Len sa po nej zaprášilo. Nestihla som ju ani
odfotiť na reze :)
20 minút príprava |
55 minút na 165 °C |
Postup
- V jednej miske som z bielkov a štipky soli najprv spravila sneh.
- V druhej miske som maslo s cukrom vymiešala do peny. Postupne som pridáva žĺtky a nakoniec šťavu a kôru z pomaranča.
- V tretej miske som zmiešala múku, PDP, koreniny a orechy.
- Suchú zmes som vmiešala do mokrej postupne až potom som pridala mrkvu. Nakoniec som veľmi zľahka vmiešala sneh z bielkov.
- Cesto som dala do vymastenej (kokosovým olejov) a vysypanej (kokosovou múčkou) tortovej formy a dala piecť do predhriatej rúry na 165 stupňov asi 55 minút.
- Ešte teplý koláč som potrela višňovým džemom len na povrchu.
Vychladnutý koláč som poliala čokoládou, ktorú som si vo vodnom kúpeli roztopila z maslom.
Dala som ho do chladničky.
- Keď čokoládová poleva stuhla, v miske som vyšľahala všetky suroviny na krém a navrstvila som ho na vrch koláča.
Posypala som ho celými a na hrubšie posekanými orechami.
- Dobrú chuť :)