Mrkvová torta s mascarpone krémom

Autor receptu: tanulienka

ala Jamie, robila som ju sestre na narodky. Len sa po nej zaprášilo. Nestihla som ju ani odfotiť na reze :)

20 minút
príprava
55 minút
na 165 °C

Suroviny

Postup

  1. V jednej miske som z bielkov a štipky soli najprv spravila sneh.
  2. V druhej miske som maslo s cukrom vymiešala do peny. Postupne som pridáva žĺtky a nakoniec šťavu a kôru z pomaranča.
  3. V tretej miske som zmiešala múku, PDP, koreniny a orechy.
  4. Suchú zmes som vmiešala do mokrej postupne až potom som pridala mrkvu. Nakoniec som veľmi zľahka vmiešala sneh z bielkov.
  5. Cesto som dala do vymastenej (kokosovým olejov) a vysypanej (kokosovou múčkou) tortovej formy a dala piecť do predhriatej rúry na 165 stupňov asi 55 minút.
  6. Ešte teplý koláč som potrela višňovým džemom len na povrchu. Vychladnutý koláč som poliala čokoládou, ktorú som si vo vodnom kúpeli roztopila z maslom. Dala som ho do chladničky.
  7. Keď čokoládová poleva stuhla, v miske som vyšľahala všetky suroviny na krém a navrstvila som ho na vrch koláča. Posypala som ho celými a na hrubšie posekanými orechami.
  8. Dobrú chuť :)