Mrkvové fašírky

Mrkvová fašírka

Autor receptu: erikapasinska

Pri varení mam rada jednoduché postupy. Fašírkovú zmes najčastejšie rozotriem na plech a zapečiem. Hotovú fašírku potom nakrájam na štvorce alebo trojuholníky.

8
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistenú mrkvu a zeler nastrúhame na jemno. Pridáme cesnak, majoránku, sójovú omáčku, soľ a olej. Zmes spojíme hraškou, aby sa dali tvarovať fašírky. Namiesto hrašky môžeme použiť uvarený a rozmixovaný cícer alebo cícerovú múku.
  2. Fašírky môžeme vyprážať na panvici s olejom alebo piecť v rúre. Ak chceme vytvarované fašírky piecť v rúre, poukladáme ich na papier na pečenie a potrieme olejom. Pečieme cca 40 minút na 200 stupňov. Ja najčastejšie dám na plech papier na pečenie a zmes rozotriem na celý plech. Upečenú fašírku potom nakrájam na štvorce alebo trojuholníky.