Mrkvové fašírky
Mrkvová fašírka
Autor receptu: erikapasinska
Pri varení mam rada jednoduché postupy. Fašírkovú
zmes najčastejšie rozotriem na plech a zapečiem.
Hotovú fašírku potom nakrájam na
štvorce alebo trojuholníky.
8 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Očistenú mrkvu a zeler nastrúhame na jemno. Pridáme cesnak, majoránku, sójovú omáčku, soľ a olej. Zmes spojíme hraškou, aby sa dali tvarovať fašírky. Namiesto hrašky môžeme použiť uvarený a rozmixovaný cícer alebo cícerovú múku.
- Fašírky môžeme vyprážať na panvici s olejom alebo piecť v rúre. Ak chceme vytvarované fašírky piecť v rúre, poukladáme ich na papier na pečenie a potrieme olejom. Pečieme cca 40 minút na 200 stupňov.
Ja najčastejšie dám na plech papier na pečenie a zmes rozotriem na celý plech. Upečenú fašírku potom nakrájam na štvorce alebo trojuholníky.