Drobné pečivo

Mriežkované čajové pečivo (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Veľmi chutné a krásne vyzerajúce trvanlivé pečivko, ktoré si rýchlo a jednoducho viete pripraviť aj vy doma. Hodí sa naozaj na každú príležitosť.* Či už len ku káve s kamarátkou, na oslavu, alebo na sviatky ?. Chutí vždy!!!

15 minút
na 190 °C

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny, ktoré budeme potrebovať.
  2. V jednej miske najprv lyžicou premiešame všetky suché prísady. Potom pridáme mäkké maslo, žĺtky a oboma rukami zapracujeme do múky, aby sme dostali také mrvivé cesto? Až teraz pridáme mlieko, ktoré nám to spojí do polomäkkého cesta? Cesto zakryjeme igelitom a necháme 15 minút oddychovať.
  3. Kým cesto oddychuje, pripravíme si našu pomôcku? Na to, aby sme dostali krásny tvar mriežky, použijeme celkom klasickú mriežku čo používate na zemiakový šalát.
  4. Po uplynutí času si z cesta odštipkávame kúsky, ktoré vyšúľame na guľky veľkosti orecha. Guľky následne dlaňou trocha stlačíme.
  5. Napokon už len jemným zatlačením mriežky vytvárame na povrchu koláčikov krásny vzor? Ak sa vám tá mriežka bude trocha ťažšie vyberať po zatlačení, tak ju môžete občas potrieť olejom, aby sa ľahšie oddeľovala od cesta? Koláčiky poukladáme na plech s papierom trocha ďalej od seba.
  6. Plech vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 190 °C cca 15 minút. Treba si to radšej sledovať, keďže rúry pečú trošku rozdielne?Ale dlhšie určite nepečte!
  7. Koláčiky sú krásne upečené a voňavé? Podľa toho ako sa vám viac páčia, môžete ich nechať len takto, alebo ich dokonca môžete zlepiť aj džemom, len ich budete mať potom hrubšie.
  8. Kto chce, ten ich môže pocukrovať práškovým cukrom? Prajem dobrú chuť!
  9. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube