Mrazený Číňan
Autor receptu: ludmilaikov
6 porcií |
5 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájam mäso (bravčové, al. kuracie, al. králičie...) na veľkosť článku malíčka.
- V hrnčeku rozmiešam koreniny a ostatné na maglajz.
(Lepšie sa mieša v hrnčeku, ako priamo v miske.)
- Mäso naložím do maglajzu, nechám (2h) postáť a zamrazím.
Niekedy podelené na predpokládané porcie, inokedy v kuse.
- Pred smažením nechávam mäso rozmraziť.
- Zvykla som Mrazeného Číňana pripravovať aj týždeň vopred na mecheche k vínu.
Kto vyhladol, tomu som akčne za hrsť vypražila.
Tiež mávam menšiu rezervu v mrazničke, pre neočakávané návštevy, alebo keď nestíham.
Je to rýchle, obľúbené a sýte jedlo. Rodine dávam menej korenia a mletú sladkú papriku.
Pred koncom vyprážania zvyknem pridať bylinky (bazalka, al. petržlen, al.cesnakovú pažítku..)
Do bieleho mäsa (kura, králik) dávam namiesto oleja, maslo.