Mrazený Číňan

Autor receptu: ludmilaikov

6
porcií
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nakrájam mäso (bravčové, al. kuracie, al. králičie...) na veľkosť článku malíčka.
  2. V hrnčeku rozmiešam koreniny a ostatné na maglajz. (Lepšie sa mieša v hrnčeku, ako priamo v miske.)
  3. Mäso naložím do maglajzu, nechám (2h) postáť a zamrazím. Niekedy podelené na predpokládané porcie, inokedy v kuse.
  4. Pred smažením nechávam mäso rozmraziť.
  5. Zvykla som Mrazeného Číňana pripravovať aj týždeň vopred na mecheche k vínu. Kto vyhladol, tomu som akčne za hrsť vypražila. Tiež mávam menšiu rezervu v mrazničke, pre neočakávané návštevy, alebo keď nestíham. Je to rýchle, obľúbené a sýte jedlo. Rodine dávam menej korenia a mletú sladkú papriku. Pred koncom vyprážania zvyknem pridať bylinky (bazalka, al. petržlen, al.cesnakovú pažítku..) Do bieleho mäsa (kura, králik) dávam namiesto oleja, maslo.