Mramorované tvarohové rezy s marhuľami
Jozef Paugsch
sous chef hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 21. júla 2014
sous chef hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 21. júla 2014

Foto: Robert Hüttner
14 ks
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
100 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 160 g |
|
| 125 g |
|
| 320 g |
|
| 3 ks |
|
| 50 ml |
|
| štipka |
|
| Plnka: | |
| 1 ks z čerstvých marhúľ |
|
| 1 kg |
|
| 400 g |
|
| 3 ks |
|
| 160 g |
|
| 1 ks |
|
| 2 bal. |
|
| 150 ml |
|
| 3 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: maslo, práškový cukor, hladkú múku, žĺtky, mlieko a štipku soli zmiešame a dobre vypracujeme cesto. Potom ho vyvaľkáme a vložíme do tortovej formy, okraje ktorej vyložíme zvyšným cestom.
- 2
Plnka: Marhuľový kompót precedíme a marhule necháme odkvapkať. Tvaroh vyšľaháme s kyslou smotanou, vajíčkami a cukrom, pridáme vanilku z vanilkového struku, v mlieku uvarený a vychladený vanilkový puding a tvarohovú zmes rozdelíme na polovice. Do jednej pridáme kakao.
- 3
Na cesto vo forme poukladáme marhule a striedavo zalievame svetlou a tmavou plnkou. Dáme piecť do rúry pri teplote 170°C približne na hodinu a 40 minút.
- 4
Po vychladnutí servírujeme s čerstvými marhuľami, so šľahačkou a s medovkou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu