Mramorované tvarohové rezy s marhuľami

Autor receptu: redakcia

14 ks
porcií
30 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cesto: maslo, práškový cukor, hladkú múku, žĺtky, mlieko a štipku soli zmiešame a dobre vypracujeme cesto. Potom ho vyvaľkáme a vložíme do tortovej formy, okraje ktorej vyložíme zvyšným cestom.
  2. Plnka: Marhuľový kompót precedíme a marhule necháme odkvapkať. Tvaroh vyšľaháme s kyslou smotanou, vajíčkami a cukrom, pridáme vanilku z vanilkového struku, v mlieku uvarený a vychladený vanilkový puding a tvarohovú zmes rozdelíme na polovice. Do jednej pridáme kakao.
  3. Na cesto vo forme poukladáme marhule a striedavo zalievame svetlou a tmavou plnkou. Dáme piecť do rúry pri teplote 170°C približne na hodinu a 40 minút.
  4. Po vychladnutí servírujeme s čerstvými marhuľami, so šľahačkou a s medovkou.