Bábovka
Mramorovaná bábovka s kúskami čokolády
Autor receptu: kucharocka123
Klasická bábovka vylepšená do mramorovanej podoby s chuťou obohatenou o kúsky horkej čokolády.
12 porcií |
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- V miske zmiešame preosiatu múku a kypriaci prášok. Čokoládu nasekáme na drobné kúsky. Práškový cukor preosejeme.
- Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky odložíme do chladničky, neskôr ich vyšľaháme so štipkou soli.
- Žĺtky dáme do misy šľahača, pridáme cukor a za postupného pridávania oleja a horúcej vody vyšľaháme.
- Do vyšľahanej zmesi ručne po lyžiciach zľahka zamiešame múku a sneh vyšľahaný z bielkov.
- Cesto rozdelíme na dve časti, do jednej zamiešame preosiate kakao.
- Do pripravenej formy nalievame striedavo bledé a kakaové cesto a jednotlivé farebné vrstvy zakaždým posypeme na kúsky nasekanou čokoládou. Keď cesto minieme, vložíme do cesta takmer až po dno formy špajdľu a od stredu k okraju po celom obvode vytvoríme v ceste vlnovkovitý vzor.
- Nakoniec vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme cca 30 minút.
- Upečenú bábovku položíme vo forme na cca 8-10 minút na mriežku, potom vyklopíme a necháme vychladnúť. Môžeme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!