Slávky

Moules Frites (slávky s hranolkami)

Autor receptu: redakcia

Keďže čerstvé slávky sú dostať v dobrých obchodoch aj u nás, keď na ne niekde natrafíte, môžete si doma pripraviť túto špecialitu.

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na rovnomerné hranolčeky. Pečieme v rúre pri 180 °C približne 20 minút.
  2. Medzitým nakrájame cibuľu, cesnak a polievkovú zeleninu na malé kúsky a petržlenovú vňať nahrubo nasekáme. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej, pridáme zeleninu, krátko orestujeme a zalejeme trochou bieleho vína. Necháme krátko povariť.
  3. Do hrnca pridáme mušle a zvyšok vína. Hrniec zakryjeme a varíme niekoľko minút, kým sa mušle neotvoria. Hotové mušle dochutíme čerstvo mletým korením.
  4. Hranolčeky vyberieme z rúry a osolíme. Mušle vyberieme z vývaru, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame spolu s hranolčekmi. Ako príloha sa hodí domáca majonéza.