Slávky
Moules Frites (slávky s hranolkami)
Autor receptu: redakcia
Keďže čerstvé slávky sú dostať v dobrých obchodoch aj u nás, keď na ne niekde natrafíte, môžete si doma pripraviť túto špecialitu.
2 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na rovnomerné hranolčeky. Pečieme v rúre pri 180 °C približne 20 minút.
- Medzitým nakrájame cibuľu, cesnak a polievkovú zeleninu na malé kúsky a petržlenovú
vňať nahrubo nasekáme. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej, pridáme zeleninu, krátko orestujeme a zalejeme trochou bieleho vína. Necháme krátko povariť.
- Do hrnca pridáme mušle
a zvyšok vína. Hrniec zakryjeme a varíme niekoľko minút, kým sa mušle neotvoria. Hotové mušle dochutíme čerstvo mletým korením.
- Hranolčeky vyberieme z rúry a osolíme. Mušle vyberieme z vývaru, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame spolu s hranolčekmi. Ako príloha sa hodí domáca majonéza.