Foto: michalina
Túto tortu som piekla pre moju sestru :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
250 g |
|
1 ks |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
250 g |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
500 ml |
|
2 ks (krémový prášok) |
|
4 PL |
|
500 g |
|
2 ks |
|
125 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 konzerva |
|
1 konzerva |
|
1 konzerva |
|
1 balenie |
|
1 balenie |
|
1 balenie |
|
2 ks |
|
|
Postup
-
1
Bielka vymiešame s polkou práškového cukru.
- 2
Žĺtka vymiešame do penista s druhou polkou cukru. Postupne zašľaháme olej, vriacu vodu, múku zmiešanú s pdp a nakoniec jemne vmiešame bielka.
- 3
Polovicu cesta zafarbíme kakaom. Klasicky si pripravíme mramorový korpus. Pečieme ho pri teplote 180 stupňov.
- 4
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho prerezeme na 2 polovice.
- 5
Prirpavíme si plnku. Uvaríme si hustý puding do ktorého vmiešame maslo. Necháme vychladnúť, potom do neho vmiešame tvaroh.
- 6
Korpusy máme rozrezané na dve polovice. Každú polovicu rozrežeme dvakrát a natrieme jahodovým džemom a plnkou priložíme plat a postup zopakujeme to iste urobíme aj s druhou polkou.
- 7
Potom ich otocime opacne a cely povrch natrieme plnkou. Na vrch poukladame ovocie podla fantazie a zalejeme cirou zelatinou / davala som stetcom /. Boky torty posypeme kokosovymi chipsami alebo mandlovymi lupienkami , a zvyskom plnky ozdobime vrch Do stredu dame banan ktory potrieme citronovou stavou aby nezhnedol a tykadla som urobila s cokoladovych tyciniek z lidlu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vdaka za inspiraciu.