Motýlik

Autor receptu: michalina

Túto tortu som piekla pre moju sestru :)

30 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bielka vymiešame s polkou práškového cukru.
  2. Žĺtka vymiešame do penista s druhou polkou cukru. Postupne zašľaháme olej, vriacu vodu, múku zmiešanú s pdp a nakoniec jemne vmiešame bielka.
  3. Polovicu cesta zafarbíme kakaom. Klasicky si pripravíme mramorový korpus. Pečieme ho pri teplote 180 stupňov.
  4. Korpus necháme vychladnúť. Potom ho prerezeme na 2 polovice.
  5. Prirpavíme si plnku. Uvaríme si hustý puding do ktorého vmiešame maslo. Necháme vychladnúť, potom do neho vmiešame tvaroh.
  6. Korpusy máme rozrezané na dve polovice. Každú polovicu rozrežeme dvakrát a natrieme jahodovým džemom a plnkou priložíme plat a postup zopakujeme to iste urobíme aj s druhou polkou.
  7. Potom ich otocime opacne a cely povrch natrieme plnkou. Na vrch poukladame ovocie podla fantazie a zalejeme cirou zelatinou / davala som stetcom /. Boky torty posypeme kokosovymi chipsami alebo mandlovymi lupienkami , a zvyskom plnky ozdobime vrch Do stredu dame banan ktory potrieme citronovou stavou aby nezhnedol a tykadla som urobila s cokoladovych tyciniek z lidlu.