Oprážaná ryba

Morský čert s olivovou salsou (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Pôvodný recept som videla na tejto stránke http://www.jamieoliver.com/recipes/fish- recipes/grilled-or-roasted-monkfish-with-black-olive-sauce-and-lemon-mash/ Monkfish - Morský čert nie je veľmi vzhľadná ryba, no chuť ma vybornú.

3
porcie
10 minút
príprava
3+5 minút
na 150 °C

Postup

  1. Rybie filety som posolila, posypala nastruhanou citronovou korou, rozmarinom a odlozila som ich do chladnicky. Je dobre ich takto nechat aspon 2 - 3 hodiny.
  2. Odlezane rybie file som poutierala papierovou utierkou
  3. a potrela olejom.
  4. Rybu som potom oprazila na oleji
  5. z obidvoch stran do hneda.
  6. Oprazenu rybu som ulozila do misky, prikryla som ju alobalom a dala som ju do vyhriatej rury 150 C este asi na 5 minut.
  7. Na salsu som si pokrajala cierne olivy, stiplavu papriku pridala som posekany rozmarin, petrzlenovu vnatku, citronovu stavu, cesnakovy krem, cerstvo pomlete korenie styroch farieb a balsamikovy ocot.
  8. K rybe som podavala zemiakove pyre. Zemiaky som uvarila s dvomi strucikami cesnaku, tie som potom aj roztlacila so zemiakmi. Pyre som dochutila citronovou stavou.
  9. Tuto citronovo-rozmarinovu marinadu som pouzila uz aj na file flake - zraloka
  10. aj na file ling.