Oprážaná ryba
Morský čert s olivovou salsou (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Pôvodný recept som videla na tejto stránke http://www.jamieoliver.com/recipes/fish-
recipes/grilled-or-roasted-monkfish-with-black-olive-sauce-and-lemon-mash/
Monkfish - Morský čert nie je veľmi vzhľadná ryba, no chuť ma vybornú.
3 porcie |
10 minút príprava |
3+5 minút na 150 °C |
Postup
- Rybie filety som posolila, posypala nastruhanou citronovou korou, rozmarinom a odlozila som ich do chladnicky. Je dobre ich takto nechat aspon 2 - 3 hodiny.
- Odlezane rybie file som poutierala papierovou utierkou
- a potrela olejom.
- Rybu som potom oprazila na oleji
- z obidvoch stran do hneda.
- Oprazenu rybu som ulozila do misky, prikryla som ju alobalom a dala som ju do vyhriatej rury 150 C este asi na 5 minut.
- Na salsu som si pokrajala cierne olivy, stiplavu papriku pridala som posekany rozmarin, petrzlenovu vnatku, citronovu stavu, cesnakovy krem, cerstvo pomlete korenie styroch farieb a balsamikovy ocot.
- K rybe som podavala zemiakove pyre. Zemiaky som uvarila s dvomi strucikami cesnaku, tie som potom aj roztlacila so zemiakmi. Pyre som dochutila citronovou stavou.
- Tuto citronovo-rozmarinovu marinadu som pouzila uz aj na file flake - zraloka
- aj na file ling.