Morčacie stehno v zázvorovej marináde

Adam Czirák
šéfkuchár horského hotela Mních v Bobrovci, 29. júna 2014
Morčacie stehno v zázvorovej marináde
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Slnko, voda, vzduch – vraví sa o lete. Ja ho vnímam najmä ako vykročenie z kuchyne pod holé nebo. Spojenie príjemného s užitočným; uvoľnenej Zobraziť celý popisSlnko, voda, vzduch – vraví sa o lete. Ja ho vnímam najmä ako vykročenie z kuchyne pod holé nebo. Spojenie príjemného s užitočným; uvoľnenej atmosféry a pohody s dobrou grilovanou hydinou..

4
porcie
35 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
1 čl
1 čl
100 ml
50 g
1 PL
z 1 citróna
z 1/2 citróna
1/2 čl
pár vetvičiek
1 ks
50 g




Postup

  1. 1

    Morčacie stehno nakrájame na hrubé pláty. Po každom steaku párkrát klopneme tupou stranou noža a vložíme do marinády aspoň na 24 hodín.

  2. 2

    Marináda: Očistený zázvor nakrájame aj s cesnakom najemno, pridáme med, citrónovú šťavu, nastrúhanú kôru z citróna, kurkumu, prekrojenú a jadierok zbavenú papričku, lístky tymianu. Všetko spolu dobre premiešame, potom pridáme olivový olej a nalejeme na mäso.

  3. 3

    Po 24 hodinách mäso vyberieme, necháme odkvapkať a grilujeme z oboch strán. Podávame s grilovanou zeleninou alebo rôznymi šalátmi.

Diskusia k receptu

pusta
veľmi krásny recept, fantasticky chutný.
skvelá marináda - palec hore (y)
nádherné foto.
5*
edith
zaľúbila som sa :-) ( do receptu )
babidka
Uvarene , zjedene , pochvalene - bolo to naozaj dobre :-) Urobit zo stehna morky nieco ako vacsi a hrubsi plat / ci rezen / vhodny na grilovanie sa ani prakticky neda .Viem to urcite - chovam uz roky morky a preto s tym mam skusenosti . Deli sa na dvenerovnako velke casti a par mensich svalovych snopcov .Nakrajat na rezniky sa da prakticky iba jedna cast stehna ked je stehno dost velke ....ale stoji to za to :-)
tiginko
@babidka dosť nerada ti oponujem, lebo ťa považujem za skúsenejšiu kuchárku než som ja a hlavne keď pracuješ s domácim mäsom. Ale mne sa morčacie horné stehno párkrát podarilo celkom slušne vykostiť na pekné pláty, lebo ho rada plním. Grilovať ma zatiaľ nenapadlo, musím napraviť ... tu je obrázok z môjho receptu na Vareche

babidka
@tiginko , trosku si ma asi nepochopila :-) Myslela som to tak , ze odkrojit pekny rezen na grilovanie v celku je velmi probelmaticke . Ved aj v recepte sa pise :"Morčacie stehno nakrájame na hrubé pláty." Ine je urobit zo stehna plat na plnenie ako si to ukazala na fotke a ine je urobit rezen " cez vlakna" . Stehno z morky /aspon moje/ je prilis velke na to , aby sa dalo grilovat ci opekat vcelku .Nesprava sa ako kuracie stehno - je clenite , ma viacej svalovych snopcov a aj tuhsich sliach . O spodnom stehne uz ani nehovorim-to sa da len upect ci udusit .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia