Morčacie stehno v zázvorovej marináde
šéfkuchár horského hotela Mních v Bobrovci, 29. júna 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Slnko, voda, vzduch – vraví sa o lete. Ja ho vnímam najmä ako vykročenie z kuchyne pod holé nebo. Spojenie príjemného s užitočným; uvoľnenej Zobraziť celý popisSlnko, voda, vzduch – vraví sa o lete. Ja ho vnímam najmä ako vykročenie z kuchyne pod holé nebo. Spojenie príjemného s užitočným; uvoľnenej atmosféry a pohody s dobrou grilovanou hydinou..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morčacie stehno nakrájame na hrubé pláty. Po každom steaku párkrát klopneme tupou stranou noža a vložíme do marinády aspoň na 24 hodín.
- 2
Marináda: Očistený zázvor nakrájame aj s cesnakom najemno, pridáme med, citrónovú šťavu, nastrúhanú kôru z citróna, kurkumu, prekrojenú a jadierok zbavenú papričku, lístky tymianu. Všetko spolu dobre premiešame, potom pridáme olivový olej a nalejeme na mäso.
- 3
Po 24 hodinách mäso vyberieme, necháme odkvapkať a grilujeme z oboch strán. Podávame s grilovanou zeleninou alebo rôznymi šalátmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
skvelá marináda - palec hore (y)
nádherné foto.
5*