Morčacie stehno v zázvorovej marináde
Autor receptu: redakcia
Slnko, voda, vzduch – vraví sa o lete. Ja ho vnímam najmä ako vykročenie z kuchyne pod holé nebo. Spojenie príjemného s užitočným; uvoľnenej atmosféry a pohody s dobrou grilovanou hydinou..
4 porcie |
35 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Morčacie stehno nakrájame na hrubé pláty. Po každom steaku párkrát klopneme tupou stranou noža a vložíme do marinády aspoň na 24 hodín.
- Marináda: Očistený zázvor nakrájame aj s cesnakom najemno, pridáme med, citrónovú šťavu, nastrúhanú kôru z citróna, kurkumu, prekrojenú a jadierok zbavenú papričku, lístky tymianu. Všetko spolu dobre premiešame, potom pridáme olivový olej a nalejeme na mäso.
- Po 24 hodinách mäso vyberieme, necháme odkvapkať a grilujeme z oboch strán. Podávame s grilovanou zeleninou alebo rôznymi šalátmi.