Morčacie stehno so zeleninou a hríbmi fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 17. októbra 2016

Toto jedlo máme radi je to rýchlo urobené a hlavne dobré. Aspoň nám chuti.

10-12
porcií
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1100 g
1 ks (menší)
410 g (z konzervy)
2 ČL
400 g
340 g (v konzerve)
2 PL
2 - 7 ako kto znesie
6 - 10 strúčikov
250 g
2 ks (veľká)
3 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Mäso krájame na 1 cm kúsky. Pór na drobno. Papriku pokrájame na 1 cm kúsky. Šampiňóny na 2 cm kúsky. Cesnak a čili posekáme na drobno a množstvo si zvolíme ako máme radi. Všetko máme pripravené môžme isť variť. Pôjde to rýchlo tak odporúčam mať všetko pripravené.

    Morčacie stehno so zeleninou a hríbmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dáme na olej podusiť krájanú papriku a pór do mäkká. Pridáme čili a cesnak asi polovicu z množstva. Podusíme krátko.

    Morčacie stehno so zeleninou a hríbmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme na to mäso a necháme zatiahnuť za stáleho miešania.

    Morčacie stehno so zeleninou a hríbmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je mäso zatiahnuté pridáme paprikovú pastu. Krátko podusíme.

    Morčacie stehno so zeleninou a hríbmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teraz dáme do hrnca paradajky z konzervy a paradajkový pretlak. Tak 2 - 3 minúty podusíme.

    Morčacie stehno so zeleninou a hríbmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A pridáme šampiňóny zase 2 - 3 minúty dusíme .

    Morčacie stehno so zeleninou a hríbmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Napokon pridáme kukuricu a fazuľu a zvyšok cesnaku a čili. Necháme prejsť varom asi 5 minút. Na zaver dáme oregano. Pripadne dosolíme ak je malo slané. Odstavíme zo sporáka necháme postať 5 minút.

    Morčacie stehno so zeleninou a hríbmi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A môžeme servírovať. Ja mám rád k tomu ryžu. Dobrú chuť Vám želám.

    Morčacie stehno so zeleninou a hríbmi (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Poznám výraz "roduverných gurmánov" raňajky (alebo jedlo) na vidličku! Tvoja dobrota "z jedného harenca", priateľ @patroveckypitrs ma však evokuje pre označenie "papagnero na lyžicu" (ale véééééééľku). S Tvojim dovolením by som si vždy rád prisadol k stolu s Tvojou várou!

Pridaj komentár k receptu: