Morčacie stehno na víne

Morčacie stehno na víne (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Zas jeden momentálny nápad.

4-6
porcie
20 minút
príprava
100 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso som umyla, odblanila, prekrojila na dve časti, osolila a prudko opiekla chvíľu na masti, aby sa zatiahlo. Inak ten liatinový kastról nemá chybu, až na to, že váži cca 5 kg.
  2. Mäso som vybrala, do výpeku som dala cibuľu pokrájanú na mesiačky, trochu som ju opiekla, pridala som všetky koreniny.
  3. Premiešala som, po troche som liala víno a dala som aj trochu vriacej vody, mäso som vrátila do hrnca a pridala neolúpaný cesnak, trochu som ešte dosolila.
  4. Hrniec som zakryla a dala do rúry na 160 °C na 100 min. Mäso a cesnak som vybrala a omáčku prebehla tyčovým mixérom, ale nie moc, chcela som, aby zostali aj kúsky cibule. Mäso bolo také mäkké, že som mala problém odkojiť nejaký ako-tak úhľadný plátok. Prílohu som zvolila ryžu.
  5. No a takíto fešáci sa nám v poslednej dobe pasú na svahu oproti :-)