Morčacie stehno horné v paradajkovej 100% šťave

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 24. apríla 2015

Morčacina je pomerne sucha a nevýrazná tak som ju upravil trochu netradične. Hlavne bolo to chutné.

6
porcií
20 minút minút
príprava
60 minút minút
na 180°C °C

Suroviny

1 kg
3 dl
1 dl najlepšie ostrý
1 dl
1 hlávka pokrájaný na plátky
2 ks stredne veľká
4 -5 ks malé čerstvé vetvičky
1 PL sušené
1 PL sušená

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Stehno som nakrájal na rezníky o hrúbke 1cm. Do pekáča som dal na dno cibuľu nakrájanú na polmesiace na ňu naukladal rezníky, ktoré som s oboch strán osolil a okorenil. Na mäso som pridal cesnak nakrájaný na plátky. Ďalej to posypem oregánom a bazalkou na vrch pridám rozmarín.

    Morčacie stehno horné v paradajkovej 100% šťave - obrázok 1
  2. 2

    Paradajkovú šťavu zmiešam s kečupom a vodou. Tuto zmes pomaly nalejem na mäso toľko aby bolo všetko zaliate.

    Morčacie stehno horné v paradajkovej 100% šťave - obrázok 2
  3. 3

    Potom som to dal do vyhriatej rúry na 180°C príkrite alobalom na hodinu dusiť (piecť). Podľa typu rúry prispôsobiť. Po hodine bolo mäso mäkučké a šťavnaté. Príloha podla vlastného uváženia ja som mal ryžu. Tak dobrú chuť želám.

    Morčacie stehno horné v paradajkovej 100% šťave - obrázok 3

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Verím, že chutilo, takéto jedlá sú fajn - nenáročné, ale chutné. Vitaj späť, hádam to s odstupom bude lepšie. Nech sa darí! :-)

Pridaj komentár k receptu: