Morčacie stehno horné v paradajkovej 100% šťave

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 24. apríla 2015

Morčacina je pomerne sucha a nevýrazná tak som ju upravil trochu netradične. Hlavne bolo to chutné.

6
porcií
20 minút minút
príprava
60 minút minút
na 180°C °C

Suroviny

1 kg
3 dl
1 dl najlepšie ostrý
1 dl
1 hlávka pokrájaný na plátky
2 ks stredne veľká
4 -5 ks malé čerstvé vetvičky
1 PL sušené
1 PL sušená

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Stehno som nakrájal na rezníky o hrúbke 1cm. Do pekáča som dal na dno cibuľu nakrájanú na polmesiace na ňu naukladal rezníky, ktoré som s oboch strán osolil a okorenil. Na mäso som pridal cesnak nakrájaný na plátky. Ďalej to posypem oregánom a bazalkou na vrch pridám rozmarín.

    Morčacie stehno horné v paradajkovej 100% šťave - obrázok 1
  2. 2

    Paradajkovú šťavu zmiešam s kečupom a vodou. Tuto zmes pomaly nalejem na mäso toľko aby bolo všetko zaliate.

    Morčacie stehno horné v paradajkovej 100% šťave - obrázok 2
  3. 3

    Potom som to dal do vyhriatej rúry na 180°C príkrite alobalom na hodinu dusiť (piecť). Podľa typu rúry prispôsobiť. Po hodine bolo mäso mäkučké a šťavnaté. Príloha podla vlastného uváženia ja som mal ryžu. Tak dobrú chuť želám.

    Morčacie stehno horné v paradajkovej 100% šťave - obrázok 3

Diskusia k receptu

katka78
Verím, že chutilo, takéto jedlá sú fajn - nenáročné, ale chutné. Vitaj späť, hádam to s odstupom bude lepšie. Nech sa darí! :-)
izabella929
veľmi často pripravujem jedlá z vykosteného morčacieho stehna..máme ho radi, lebo je šťavnaté a chutné..)tvoje jedlo vyzerá chutne.-)
martamm
Diky za novy recept na vyuzitie morcacieho stehna, paci sa mi tento sposob pripravy
marianne
Je to dokonalé, robim už opakovane, zalejem vždy celým litrom paradajkového džúsu, šťavy.... Moje obľúbené jedlo, ešte raz vďaka
1x radost