Tento recept som si jednoducho vymyslel. Jednoduché, nič špeciálne. Mal som po ruke morčacie stehná. Čo s tým?
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Morčacie stehná umyjeme a na chvíľu odložíme.
- 2
V nádobe si rozmixujeme asi 0,3 l domáceho leča. Pridáme pretlak asi 2 PL kremžskej horčice a pretlačený cesnak. Podľa chuti pridávame soľ, čili korenie a čierne korenie.
- 3
Stehná položíme na pripravený alobal. Obsah nádoby vylejeme na stehná, na to položíme asi dve vetvičky čerstvého rozmarínu a zabalíme do alobalu. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Takto pečieme asi 45-60 minút. Po tomto čase alobal na vrchu otvoríme a zapneme si gril. Stehná môžeme ešte po vrchu posoliť a okoreniť podľa chuti. Pečieme do chrumkava.
- 4
Takto pripravené stehná sa v alobale pekne udusia. Budú šťavnatejšie a koža získa inú kyslasto ostrejšiu chuť. Podávame s ryžou, k tej je vhodné ako deep pridať omáčku z alobalu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nemyslel som to zle, len ti chcem ukázať , že pekná fotka je 69%
úspechu receptu. Aj oči jedia.
pozri sa na ten nik od michala či nemám pravdu.
pripomienku beriem a do buducna sa budem snažiť zdokumentovať