Morčacie stehná v alobale

Autor receptu: marekslay

Tento recept som si jednoducho vymyslel. Jednoduché, nič špeciálne. Mal som po ruke morčacie stehná. Čo s tým?

60-80 minút
príprava
45-60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Morčacie stehná umyjeme a na chvíľu odložíme.
  2. V nádobe si rozmixujeme asi 0,3 l domáceho leča. Pridáme pretlak asi 2 PL kremžskej horčice a pretlačený cesnak. Podľa chuti pridávame soľ, čili korenie a čierne korenie.
  3. Stehná položíme na pripravený alobal. Obsah nádoby vylejeme na stehná, na to položíme asi dve vetvičky čerstvého rozmarínu a zabalíme do alobalu. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Takto pečieme asi 45-60 minút. Po tomto čase alobal na vrchu otvoríme a zapneme si gril. Stehná môžeme ešte po vrchu posoliť a okoreniť podľa chuti. Pečieme do chrumkava.
  4. Takto pripravené stehná sa v alobale pekne udusia. Budú šťavnatejšie a koža získa inú kyslasto ostrejšiu chuť. Podávame s ryžou, k tej je vhodné ako deep pridať omáčku z alobalu.