Morčacie so slivkami
Autor receptu: sportak
Tento recept som našiel na dovolenke v Mariánskych Lázňach v jednom časopise. Keďže mám rád recepty z jednoho hrnca, okamžite ma zaujal. A ja ako kuchár amatér som ho pripravil a bol som všetkými konzumentmi pochválený. Od tej doby je to pre našu rodinu špičkové jedlo.
5 porcií |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Slivky namočíme asi na hodinu do koňaku (vodky). Mrkvu nakrájame na kolieska a taktiež cibuľu. Slaninu nakrájame na kocky.
- Na zmesi oleja a masla v kastróli opečieme osolené a okorenené mäso zo všetkých strán. Potom mäso vyberieme a na tuku opečieme mrkvu, cibuľu a slaninu. Vložíme späť mäso, pridáme bobkový list, tymián a víno. Prikryjeme a dusíme na miernom ohni asi 30 minút.
- Asi po 15 minútach pridáme slivky aj s alkoholom. Občas podľa potreby podlejeme vodou alebo vínom. Hotové mäso nakrájame na plátky a podávame s bagetou, zemiakmi alebo s ryžou. Pre mňa je to vždy najlepšie s čerstvou bagetou.