Morčacie prsia plnené fetou a špenátom fotorecept
Foto: pusta
Rýchly a veľmi chutný nedeľný obed, pričom príprava je jednoduchá a nenáročná.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
400 g |
|
200 g |
|
50 g (alebo iný) |
|
6 plátkov |
|
1 PL |
|
300 g nové |
|
podľa chuti posekaná |
|
30 g čerstvé |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Čerstvý baby špenát som umyla,...
-
2
...sparila vriacou vodou asi 30 sekúnd, horúcou vodou, ihned som ho scedený preložila do ľadovej vody, týmto sa zachová jeho krásna zelená farba,...
-
3
...nechala som ho dobre odkvapkať z vody na cedníku,...
-
4
...zatiaľ som umyla morčacie prsia, osušila papierovou kuchynskou utierkou, odkrojila som dva väčšie rezne,...
-
5
...ktoré som naklepala a jemne osolila,...
-
6
...na rezne som rozdelila sparený špenát,...
-
7
...na špenát som rozmrvila syr Feta,...
-
8
....naplnené rezne som zrolovala do závitkov, každý závitok som položila na 3 plátky schwarzwaldskej šunky, ktoré sa navzájom čiastočne prekrývali,...
-
9
...závitky som na tesno zabalila do šunky,...
-
10
...zabalené závitky z morčacích pŕs som vložila do pekáčika, preliala olejom,...
-
11
...vložila som ich piecť neprikryté do rúry vyhriatej na 200 stupňov C a piekla som ich 20 minút, zatiaľ som uvarila nové zemiaky a scedila som ich, preliala čerstvým maslom,...
-
12
...horúce závitky som prekrojila a podávala som ich s novými zemiakmi posypanými čerstvo posekanou petržlenovou vňaťou,...
-
13
...ide o pomerne jednoduchý a veľmi chutný rýchly recept na nedeľný a sviatočný obed pri inej príležitosti.
Diskusia k receptu