Morčacie na hríboch fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 22. mája 2016

Dnes bola aj u nás knedľa po dlhom čase. Mäso s fajnovou šťavou sa k nej výborne hodilo.

5
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
25 g
1 ks
3 strúčik
3 PL
1 ČL
cca 5 dcl
3 streky
4 ČL




Postup

  1. 1

    Veľmi jednoduchý a rýchlo hotový obed, pretože som ho robila v tlakovom hrnci. A ak k nemu urobíte ryžu, bude komplet hotový ešte skôr. Ja som sa rozhodla pre špaldovú knedľu, množstvá som dávala od oka, receptov na dobré knedle je tu viac, len si vybrať. Knedľu som robila ako prvú, kým kyslo cesto, začala som sa venovať aj mäsu: umyla, osušila som ho a pokrájala na kocky. Na oleji som spenila cibuľu, pridala naplátkovaný cesnak a ešte krátko pražila, mletú papriku som pridávala do hrnca stiahnutého z platne a dobre premiešala. Po opätovnom vrátení na zdroj tepla som prihodila kocky mäsa, opiekla ich z každej strany, okorenila, osolila, strekla worchester (zapáčil sa mi aj na podnet @klukaodvody), pridala vopred cez noc namočené sušené hríby. Tie som trocha poprekrajovala, nech nevyzerajú ako oslie uši:-)

    Morčacie na hríboch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Celé som zaliala vodou z hríbov a ešte som nejakú čistú pridala, aby bolo mäso takmer ponorené. Tlakový hrniec som zavrela, natlakovala a varila 15 minút. Potom som paru vypustila a jedlo znova priviedla k varu. V deci studenej vody som dôkladne rozmiešala škrob a za stáleho miešania metličkou som tekutinu vliala do vriaceho jedla.

    Morčacie na hríboch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hneď zhustlo, po prevretí som plameň vypla.

    Morčacie na hríboch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Knedľa už bola medzitým hotová a čakala nakrájaná

    Morčacie na hríboch (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Posledná ochutnávka dopadla dobre, mohli sme si vychutnať dnešný obed.

    Morčacie na hríboch (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

bembo
ináč sa ani nedá ako Ti dať*****za tento recept.
haji
Kuku, úžasný nedělní oběd, hned bych si dala říct. A opět, nedostižné fotografie, bezva popis, sliny se mi sbíhají!
klukodvody
No a teď už jen ty hřiby. Já je snad budu muset u nás na trhu koupit. Letos určit+ na houby nepojedeme. Moc krásně to vypadá a tak uložím, ohvězdičkuji a prostě si počkám. Krásný večer a zdravíme.
1x haji
kukulienka71
Ďakujem pekne za potešujúce komentáre, @bembo , @haji , @klukodvody
Toto boli ešte hríby kupované v obchode, ale jedna veľmi dobrá duša mi poslala štvrť kila sušených voňavíc pred pár dňami, tak mám veľkú radosť. Pokojnú noc prajem:-)
staja
Veľmi dobre si navarila, ja robievam tiež rada morčacie, hoci prsia nepripravujem v tlakáči - na takéto dusenie používam vykostené horné morčacie stehno. A inšpirovala si ma, nabudúce bude aj u nás konečne knedľa zo špaldovej múky, na ktorú sa už nejaký čas odhodlávam. Miešala si špaldovú múku s obyčajnou alebo si robila čisto špaldovú? Pekne sa ti vydarila.
branka
vhodne aj na rychlu veceru...s kupenou knedlou do pol hodiny na stole....
evanaaa
Keďže sa mi tvoj recept zapáčil, hneď si ho aj ukladám, @kukulienka71 , morčacie mäso je aj v mojom repertoári. V nedeľu som robila tri rolády z morčacích pŕs, plnené, tak zatiaľ počká, ale na radu raz príde......
kecemis
Jedlo hodne 5*- Chutne, Rychlo, Nenarocne, Variabilne, Fotogenicky.
mariadra
Dávam 5* a ukladám do KK. Vyzerá fantasticky. Prezraď mi akú papriku používaš, ja som vyskúšala veľa druhov a nikdy nemám šťavu takú peknú červenú.
kukulienka71
@izabella929 , tvoje experimenty vyzerajú vždy rafinovane, toto je len také obyčajné:-)
@kecemis , pekné prívlastky si tomu jedlu pridelil:-)
@mariadra , som rada, že sa ti to pozdáva:-) papriku mám domácu od jednej pani, nerobia jej veľa, ale veľmi poctivo. Je drahá ale fakt sme lepšiu nenašli ešte za tie roky a to som ich poskúšala dosť. Ani segedínska a kaločanská mi nepasovala, hlavne farbou.
Ďakujem vám pekne za milé komentáre, potešili:-)
havino
akoby som varila ja, okrem worčestrovky, tú som neskúsila k hubám ešte, nebránim sa, zapamätám si, ja ešte do základu aj kapanek mletej rasce musí byť a zásadne ryža u nás a podľa chuti, podľa druhu mäsa, pri bravčom vždy aj majoránky na koniec
monty469
Milá @kuku :-) Dcéra bola dnes na huby, a doniesla zopár krásnych hríbov, ktoré som hneď použila k morčaciemu hornému stehnu, ktoré som urobila podľa teba :-) Pridala som aj trochu podpňoviek, ktoré som mala v mrazničke. Musím uznať, že je to výborné, a nevarila som to posledný krát. K tomu som uvarila penne, lebo knedľu sme mali cez víkend k segedíňu. ĎAKUJEM za super recept a pozdravujem :-)


kukulienka71
@Monty469 (14.6.2016 16:18)
aké neodolateľné! verím, že s čerstvými hubami a cestovinou super chutné;-) Ďakujem pekne za krásnu fotku, príjemný zvyšok utorka prajem:-)
monty469
Dnes som ho opäť robila, je fantastické. Aj manželovi veľmi chutilo, doniesol z lesa huby, tak som ich použila. Foto nepripojím, lebo moja pravá ruka nie je doma a ja som v tom ľavá :-D Ale príde čas, keď sa to zmení :-)
1x haji
pacik
Včera prišiel tvoj recept na program dňa. No čo mám napísať, skvelé. Mali sme k tomu ryžu a fakt chutilo. Presmerované do kolonky "variť" . Takže čoskoro zasa :-)
kukulienka71
@Pacik (21.11.2016 11:14)

Som veľmi rada,ak ma v schránke čakajú takéto maily, @pacik , ďakujem pekne a teším sa tiež, že chutilo a bude aj inokedy. Včera bolo aj u nás podobne, kuracie stehná na hubách s drobnými haluškami. Pekný deň vospolok!


smejkad
Dnes u nás. Moja keby videla hríby, radšej ostane hladná, takže som miesto nich dala rozmarín, kolená a nemám čo fotiť, všetko padlo za vlasť 👍👍👍




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia