Foto: kukulienka71
Dnes bola aj u nás knedľa po dlhom čase. Mäso s fajnovou šťavou sa k nej výborne hodilo.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Veľmi jednoduchý a rýchlo hotový obed, pretože som ho robila v tlakovom hrnci. A ak k nemu urobíte ryžu, bude komplet hotový ešte skôr. Ja som sa rozhodla pre špaldovú knedľu, množstvá som dávala od oka, receptov na dobré knedle je tu viac, len si vybrať. Knedľu som robila ako prvú, kým kyslo cesto, začala som sa venovať aj mäsu: umyla, osušila som ho a pokrájala na kocky. Na oleji som spenila cibuľu, pridala naplátkovaný cesnak a ešte krátko pražila, mletú papriku som pridávala do hrnca stiahnutého z platne a dobre premiešala. Po opätovnom vrátení na zdroj tepla som prihodila kocky mäsa, opiekla ich z každej strany, okorenila, osolila, strekla worchester (zapáčil sa mi aj na podnet @klukaodvody), pridala vopred cez noc namočené sušené hríby. Tie som trocha poprekrajovala, nech nevyzerajú ako oslie uši:-)
-
2
Celé som zaliala vodou z hríbov a ešte som nejakú čistú pridala, aby bolo mäso takmer ponorené. Tlakový hrniec som zavrela, natlakovala a varila 15 minút. Potom som paru vypustila a jedlo znova priviedla k varu. V deci studenej vody som dôkladne rozmiešala škrob a za stáleho miešania metličkou som tekutinu vliala do vriaceho jedla.
-
3
Hneď zhustlo, po prevretí som plameň vypla.
-
4
Knedľa už bola medzitým hotová a čakala nakrájaná
-
5
Posledná ochutnávka dopadla dobre, mohli sme si vychutnať dnešný obed.
Toto boli ešte hríby kupované v obchode, ale jedna veľmi dobrá duša mi poslala štvrť kila sušených voňavíc pred pár dňami, tak mám veľkú radosť. Pokojnú noc prajem:-)
@staja , dajú sa použiť aj stehná, samozrejme. Dávala som len špaldovú polohrubú múku. Ďakujem ti pekne za pristavenie sa.
@evanaaa , dúfam, že bude u vás chutiť tiež.-)
Ďakujem obom za pekné komentáre.
@kecemis , pekné prívlastky si tomu jedlu pridelil:-)
@mariadra , som rada, že sa ti to pozdáva:-) papriku mám domácu od jednej pani, nerobia jej veľa, ale veľmi poctivo. Je drahá ale fakt sme lepšiu nenašli ešte za tie roky a to som ich poskúšala dosť. Ani segedínska a kaločanská mi nepasovala, hlavne farbou.
Ďakujem vám pekne za milé komentáre, potešili:-)
aké neodolateľné! verím, že s čerstvými hubami a cestovinou super chutné;-) Ďakujem pekne za krásnu fotku, príjemný zvyšok utorka prajem:-)
ďakujem ti, aj bez fotky si ma potešila, že ste sa dobre napapali. Si optimista, to si cením;-)
Som veľmi rada,ak ma v schránke čakajú takéto maily, @pacik , ďakujem pekne a teším sa tiež, že chutilo a bude aj inokedy. Včera bolo aj u nás podobne, kuracie stehná na hubách s drobnými haluškami. Pekný deň vospolok!