Morčacie na hríboch (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Dnes bola aj u nás knedľa po dlhom čase. Mäso s fajnovou šťavou sa k nej výborne hodilo.

5
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Veľmi jednoduchý a rýchlo hotový obed, pretože som ho robila v tlakovom hrnci. A ak k nemu urobíte ryžu, bude komplet hotový ešte skôr. Ja som sa rozhodla pre špaldovú knedľu, množstvá som dávala od oka, receptov na dobré knedle je tu viac, len si vybrať. Knedľu som robila ako prvú, kým kyslo cesto, začala som sa venovať aj mäsu: umyla, osušila som ho a pokrájala na kocky. Na oleji som spenila cibuľu, pridala naplátkovaný cesnak a ešte krátko pražila, mletú papriku som pridávala do hrnca stiahnutého z platne a dobre premiešala. Po opätovnom vrátení na zdroj tepla som prihodila kocky mäsa, opiekla ich z každej strany, okorenila, osolila, strekla worchester (zapáčil sa mi aj na podnet @klukaodvody), pridala vopred cez noc namočené sušené hríby. Tie som trocha poprekrajovala, nech nevyzerajú ako oslie uši:-)
  2. Celé som zaliala vodou z hríbov a ešte som nejakú čistú pridala, aby bolo mäso takmer ponorené. Tlakový hrniec som zavrela, natlakovala a varila 15 minút. Potom som paru vypustila a jedlo znova priviedla k varu. V deci studenej vody som dôkladne rozmiešala škrob a za stáleho miešania metličkou som tekutinu vliala do vriaceho jedla.
  3. Hneď zhustlo, po prevretí som plameň vypla.
  4. Knedľa už bola medzitým hotová a čakala nakrájaná
  5. Posledná ochutnávka dopadla dobre, mohli sme si vychutnať dnešný obed.