Morčacie medailónky zapekané s opitou zeleninou fotorecept

mikalove - bez fotkymikalove, 14. októbra 2010
Morčacie medailónky zapekané s opitou zeleninou (fotorecept)
Foto: mikalove

jednoduché a chutné

6
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
400 g - karfiol,mrazený lístkový špenát, cukina
1 ks
1 ks
2 strúčiky
2 dcl

Postup

  1. 1

    Na rozpálenom oleji z každej strany prudko opečieme jemne naklepané morčacie medailónky, ktoré sú posolené a okorenené.

    Morčacie medailónky zapekané s opitou zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso povyberáme , do výpeku vložíme nakrájanú cibuľu a osmažíme.Pridáme nadrobno pokrájanú zeleninu a prelisovaný cesnak. Osmažíme, pridáme pivo, nasekanú feferónku a podusíme 5 min.

    Morčacie medailónky zapekané s opitou zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do zapekacej nádoby poukladáme naspodok polovicu mäsa, dáme vrstvu zeleniny a zopakujeme ešte jednu vrstvu.Nakoniec zalejeme vzniknutou omáčkou a dáme zapiecť do rúry na 200 C na 20 min.Podávame s ryžou a šalátom.

    Morčacie medailónky zapekané s opitou zeleninou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

dorisa
Vyzerá to dobre, určite aj chutí,niekedy vyskúšam,neviem si chute predstaviť
marikasu
ukladám a príležitostne vyskúšam, vyzerá dobre :-))