Pečené morčacie krídla

Morčacie krídla v alobale

Autor receptu: kvakac

Je to ako živánska, len z morčacích krídel.

4
porcie
10 minút
príprava
80 minút
na 230 °C

Suroviny

Postup

  1. Morčacie krídla prerežeme v kĺbe, tak nám vzniknú dva kúsky. Na grilovací alobal dáme po štyri očistené zemiaky, jeden kúsok morčacieho krídla, jednu paradajku nakrájanú na štvrtiny, pokrájanú polovicu papriky, jeden plátok slaniny, pokrájanú štvrtku cibule a jeden strúčik cesnaku krájaného na plátky. Posypeme grilovacim korením. Opatrne zabalíme do balíčka, aby konce boli na vrchu a počas pečenia vzniknutá šťava nevytiekla. Balíčky uložíme na stredný rošt a rúru zapneme na 230 °C a 80 minút pečieme. Sú to krídla, tak aby sa to prepieklo. No čas si hlavne prispôsobte svojej rúre. Takto som to robil ja. Ten alobal odporúčam použiť grilovací, je pevnejší.
  2. Po tejto dobe je to všetko mäkké a mäso sa oddeľuje od kosti. Nebol by som pomyslel, že aj morčacie krídla takto urobené sú veľmi chutné a vonia to ohromne.
  3. Použil som toto korenie.