Pečené morčacie krídla
Morčacie krídla v alobale
Autor receptu: kvakac
Je to ako živánska, len z morčacích krídel.
4 porcie |
10 minút príprava |
80 minút na 230 °C |
Postup
- Morčacie krídla prerežeme v kĺbe, tak nám vzniknú dva kúsky. Na grilovací alobal dáme po štyri očistené zemiaky, jeden kúsok morčacieho krídla, jednu paradajku nakrájanú na štvrtiny, pokrájanú polovicu papriky, jeden plátok slaniny, pokrájanú štvrtku cibule a jeden strúčik cesnaku krájaného na plátky. Posypeme grilovacim korením. Opatrne zabalíme do balíčka, aby konce boli na vrchu a počas pečenia vzniknutá šťava nevytiekla. Balíčky uložíme na stredný rošt a rúru zapneme na 230 °C a 80 minút pečieme. Sú to krídla, tak aby sa to prepieklo. No čas si hlavne prispôsobte svojej rúre. Takto som to robil ja. Ten alobal odporúčam použiť grilovací, je pevnejší.
- Po tejto dobe je to všetko mäkké a mäso sa oddeľuje od kosti. Nebol by som pomyslel, že aj morčacie krídla takto urobené sú veľmi chutné a vonia to ohromne.
- Použil som toto korenie.