Morčacie guľôčky so zemiakovou kašou

Autor receptu: maggi

Komerčný recept

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Morčacie mäso umelieme spolu so slaninou a cibuľou. Dáme do misy, pridáme ostatné ingrediencie a vegetu. Vypracujeme mäsovú zmes a začneme z nej tvarovať guľôčky (podľa konzistencie pridáme strúhanku), ktoré kladieme na vopred vymastený pekáč. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C 30 minút.
  2. Medzitým si pripravíme omáčku. Maslo rozpustíme a orestujeme na ňom nasekanú cibuľku do sklovita. Prilejeme rajčiny, dochutíme vegetou, cukrom a asi 5 minút povaríme (omáčka nám trochu zhustne). Upečené guľôčky zmiešame s omáčkou.
  3. Tip: Podávame so zemiakovou kašou alebo cestovinami.