Morčacia roláda
Morčacia roláda plnená kuracou pečeňou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
80-100 minút tepelná úprava |
Postup- Morčacie prsia narežeme tak, aby vznikol čo najväčší plát, a rozklepeme ho.
- Kuraciu pečeň vložíme do mixéra spolu s nakrájanou žemľou, pridáme brandy
a rozmixujeme.
- Šalotku nakrájame nadrobno a opečieme na troche masla, pridáme k pečienkovej zmesi, rozmiešame. Dochutíme soľou
a mletým čiernym korením.
- Nakoniec primiešame nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.
- Na veľkú krájaciu dosku položíme pripravený morčací plát. Poukladáme naň plátky prosciutta, na ktoré položíme potravinársku fóliu a pomocou doštičky preklopíme tak, aby bolo prosciutto z vonkajšej strany.
- Pripravenú pečeňovú plnku natrieme na morčacie mäso a pomocou fólie zvinieme do rolády. Poriadne zabalíme do alobalu, môžeme použiť aj dve vrstvy.
- Roládu varíme v hrnci s vodou na miernom ohni asi 80 – 100 minút. Čas varenia rolády závisí od hrúbky mäsového plátu, je dôležité, aby sa uvarila aj pečeňová plnka vnútri rolády.
- Po uvarení roládu vyberieme, necháme trochu vychladnúť, vyberieme z alobalu a na panvici z každej strany opečieme na troške masla.
|