Morčacia roláda

Morčacia roláda plnená kuracou pečeňou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
80-100 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Morčacie prsia narežeme tak, aby vznikol čo najväčší plát, a rozklepeme ho.
  2. Kuraciu pečeň vložíme do mixéra spolu s nakrájanou žemľou, pridáme brandy a rozmixujeme.
  3. Šalotku nakrájame nadrobno a opečieme na troche masla, pridáme k pečienkovej zmesi, rozmiešame. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
  4. Nakoniec primiešame nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.
  5. Na veľkú krájaciu dosku položíme pripravený morčací plát. Poukladáme naň plátky prosciutta, na ktoré položíme potravinársku fóliu a pomocou doštičky preklopíme tak, aby bolo prosciutto z vonkajšej strany.
  6. Pripravenú pečeňovú plnku natrieme na morčacie mäso a pomocou fólie zvinieme do rolády. Poriadne zabalíme do alobalu, môžeme použiť aj dve vrstvy.
  7. Roládu varíme v hrnci s vodou na miernom ohni asi 80 – 100 minút. Čas varenia rolády závisí od hrúbky mäsového plátu, je dôležité, aby sa uvarila aj pečeňová plnka vnútri rolády.
  8. Po uvarení roládu vyberieme, necháme trochu vychladnúť, vyberieme z alobalu a na panvici z každej strany opečieme na troške masla.