Morčacia pečeň v cesnakovo-smotanovej omáčke
Autor receptu: elixir
Jednoducho upravená pečeň (1500 kJ).
1 porcia |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Na panvici si rozohrejeme kvapku oleja, dáme naň opražiť očistené a na drobno nakrájané strúčiky cesnaku a cibuľu. (Stačí to, lebo sa tak pražia len chvíľu a pečeň neskôr dodá dostatok tuku a šťavy.)
- Pridáme umytú a na menšie časti nakrájanú pečeň a pražíme, kým trošku stuhne. Súbežne si dáme variť aj ryžu.
- Pečeň podlejeme vývarom, prikryjeme a dusíme 10 minút.
- Po 10 minútac pridáme k pečeni smotanu, prehrejeme, dosolíme podľa chuti a môžeme podávať...
- ...s uvarenou ryžou, posypané petržlenovou vňaťou, s čučoriedkami a ananásom. Kto chce menej kJ a sacharidov, môže vynechať napr. ryžu a pridať si radšej ešte trošku ovocia.
- Hodnoty (cca):
1 500kJ
bielkoviny: 31g
sacharidy: 26g
tuky: 14,5g
- ...a porcia, o ktorej ja môžem len snívať :)