Morčacia pečeň v cesnakovo-smotanovej omáčke

Autor receptu: elixir

Jednoducho upravená pečeň (1500 kJ).

1
porcia
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na panvici si rozohrejeme kvapku oleja, dáme naň opražiť očistené a na drobno nakrájané strúčiky cesnaku a cibuľu. (Stačí to, lebo sa tak pražia len chvíľu a pečeň neskôr dodá dostatok tuku a šťavy.)
  2. Pridáme umytú a na menšie časti nakrájanú pečeň a pražíme, kým trošku stuhne. Súbežne si dáme variť aj ryžu.
  3. Pečeň podlejeme vývarom, prikryjeme a dusíme 10 minút.
  4. Po 10 minútac pridáme k pečeni smotanu, prehrejeme, dosolíme podľa chuti a môžeme podávať...
  5. ...s uvarenou ryžou, posypané petržlenovou vňaťou, s čučoriedkami a ananásom. Kto chce menej kJ a sacharidov, môže vynechať napr. ryžu a pridať si radšej ešte trošku ovocia.
  6. Hodnoty (cca):
    1 500kJ
    bielkoviny: 31g
    sacharidy: 26g
    tuky: 14,5g
  7. ...a porcia, o ktorej ja môžem len snívať :)